Mysiga Hemmakvällar Utan Internet

https://i1.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fd/Yatzy_Score_card_with_dies.jpg?resize=640%2C655&ssl=1

Mysiga hemmakvällar utan internet
Ibland blir så trött när jag tänker på hur mycket tid vi här hemma spenderar framför en skärm. Är det inte något på jobbet som måste lösas så är det datorspel, streama film, sociala medier eller allmänt surfande som tar upp tid. Ibland sitter man framför varsin skärm istället för att umgås och det händer mer än vad jag egentligen vill medge. Därför har vi bestämt oss för att ha lite mer skärmfria kvällar tillsammans där vi bara umgås. Det innebär att vi inte får använda datorn, mobilen, spelkonsoler eller ens titta på tv. Vad gör man då undrar ni kanske? Jo, man spelar förstås.

Med ett kul spel får man både utmana varandra, lära sig nya saker och umgås tillsammans på ett aktivt sätt. Det finns flera roliga spel som vi tänker roa oss med en gång i veckan. Här är min lista på spel som vi har provat på och tycker om:

Cards Against Humanity 
För att spela det har måste man vara fyra personer och de flesta som provar på det tycker att det är hur kul som helst. Du bör dock ha lite mörkare humor för att uppskatta det. Spelet är väldigt enkelt. En läser upp ett kort med en mening som har en eller två blanka rader. Varje deltagare har fem kort var med olika fraser. Det gäller sedan att kombinera fraserna med de blanka raderna för att det ska bli så roligt som möjligt. Uppläsaren bestämmer sedan själv vilken kombination som var roligast och delar ut poäng. Flest poäng vid slutet vinner.

https://i1.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3e/Trivial_Pursuit.jpg?resize=640%2C383&ssl=1

Trivial Pursuit
Om du är allmänbildad är det här spelet något som definitivt passar dig. De flesta känner nog till Trivial Pursuit, men visste du att det finns flera olika versioner? Det finns till exempel globetrotter-upplagor för folk som reser mycket, en version som fokuserar helt på populärkultur och en utgåva med ett 80-talstema. Vi kör för det mesta den klassiska versionen och jag tycker själv att jag har blivit mer allmänbildad sedan jag började spela. Spelet kombinerar därmed nytta med nöje!

Olika kortspel
Det finns även en hel del kortspel som är roliga att spela, även om ni enbart är två spelare. Blackjack kan till exempel spelas med två eller fler spelare och det är ganska lätt att lära sig. Det är ett av de mest populära casinospelen över hela världen, men många vet inte att Blackjack kommer från ett spanskt spel som kallades för Trente-un (31) vilket till och med våra förfäder roade sig med på 1400-talet. Även om reglerna kan verka svåra vid första anblick tar det inte särskilt lång tid att vänja sig vid hur det fungerar. Det bästa med olika kortspel är att du bara behöver en kortlek för att komma igång. Det finns även olika versioner av poker som är superkul. För lite enklare kortspel kan jag rekommendera vändåtta.

Skissa och gissa
Det här är en klassiker som alltid är lika uppskattad. Man spelar i lag med två personer i varje. En person i laget tar ett kort där det står en aktivitet, händelse eller något annat. Personen ska sedan skissa upp det som står på kortet och den andra personen i laget ska gissa vad det är som ritas. Ett timglas tar tiden och har inte rätt gissning kommit in innan tiden är slut får det andra laget gissa. Varje rätt gissning ger poäng och man flyttar sig framåt på en spelplan. Det här spelet är väldigt roligt och det spelar ingen roll om man kan rita eller inte. Räkna med många skratt, men även en del frustration när ens medspelare inte förstår vad man ritar.

Yatzy
Det här är ett spel som de flesta tycker om och det beror nog på att det är så enkelt. Egentligen behöver jag inte gå igenom reglerna, för jag utgår ifrån att ni alla har provat på det någon gång. Det gäller att kasta fem tärningar för att få två par, kåk, stege eller andra kombinationer. Poängen fylls in i en tabell och den som har högst antal vinner såklart. Ett oerhört roligt spel som aldrig blir omodernt eller tråkigt tycker vi.

Gillar ni att spela spel?

Kram Diana

 

 

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *