Att Se I Chicago

Varje stad har sin historia, och många städer i USA har en modern och intressant sådan. Just Chicago är en sådan stad som har en så rik historia, att man i alla fall måste uppleva lite av den om man reser dit. Det är helt klart värt att ta några dagar extra om man reser till USA, bara för att åka hit och uppleva storstaden. Här kommer några förslag på platser och upplevelser som kan vara av intresse om man är där i några dagar.

Först och främst måste man ordna ett ESTA när man reser till USA. Det är som ett slags förenklat visa, man ansöker om det digitalt och får ofta svar direkt. Det är bäst att ansöka i god tid innan resan ändå. Kontrollera din ESTA ansökan innan du köper biljetter.

Om man ska bo i Chicago är The Robey ett intressant alternativ. Det är ett nyligen renoverat hotell vid parkerna Wicker Park och Bucktown. Det var tidigare en kontorsbyggnad, och är det ett vackert art deco-hus med en enastående utsikt över stadens skyline. Man ser den särskilt bra från baren på taket, men även från många av rummen. Lobbyn är liten men fantastisk, med utsmyckade hissdörrar i mässing och smidesjärn, målade tak, marmorväggar och terrazzogolv.

Se staden

Ett av de allra bästa sätten att se mycket av Chicago är genom att åka på en båttur från Chicago Architecture Center. De erbjuder en rad turer som är bra introduktioner till Chicago och dess historia och arkitektur, allt från intressanta små byggnader till hur en skyskrapa byggs. De har även turer till fots. Det här är en bra tur att ta i början av sin vistelse i Chicago, för man får en bra överblick över staden.

Det finns flera ställen där man kan se staden från ovan. Många föredrar SkyDeck på toppen av Willis Tower framför 360-observatoriet, men de båda ger en fantastisk och olik utsikt över staden. Navy Pier är ett fantastisk ställe med sitt moderna pariserhjul, där vagnarna är helt inneslutna i glas. När man är högst uppe har man en 360 graders utsikt över staden. Om man reser med familj ligger även Chicago Children’s Museum här, ett perfekt stället för barn att både leka och lära.

Museum

Om man är i Chicago måste man ta en tur till Chicago History Museum i sydvästra hörnet av Lincoln Park. Gallerier på de två våningarna utforskar många aspekter av Windy Citys historia, från Abraham Lincolns förbindelser med staden och betydelsen av frihet, till hur staden mötte utmaningarna i och med första världskriget. Det finns också en utställning om Chicago Blues, samt utställningar om modern design och om världsutställningen 1933..

Kinesisk-amerikanska museet är ett litet museum, undangömt på en sidogata utanför Wentworth Avenue i Chinatown. En intressant och informativ video visar hur livet såg ut i grannskapets och för människornas som bodde här. Det finns en serie utställningar med gamla fotografier och memorabilia. Man får även en detaljerad titt på deras bröllopstraditioner.

McCormick Bridgehouse & Chicago River Museum har en blandning av historiska bilder och information om floden, och hur staden uppstod runt den. Dessutom finns det en möjlighet att få komma in under bron för att se de massiva redskapen och verktygen som användes när man byggde Michigan Avenue-bron. Chicago erbjuder självklart allt vad en storstad gör när det gäller shopping och underhållning, och är helt klart värt ett besök!

Har ni varit i Chicago?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *