Knäckig Rabarberpaj

Idag är det valborg, dags att fira in våren och vad kan väl vara vårigare än rabarberpaj?

Så till dessert ikväll blir det Knäckig Rabarberpaj.

KNÄCKIG RABARBERPAJ

Ingredienser
rabarber och jordgubbar men går bra med valfria bär
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1/2 dl grädde (visp- eller mellangrädde)
1/2 dl sirap
1/2 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 °C.
2. Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnssäker form
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Rör ned övriga ingredienser i kastrullen.
5. Häll pajsmeten över rabarber och jordgubbar
6. Grädda hallonpajen i ugnen i ca 25 minuter.

Färdig att musa i sig med massor av vaniljsås, helst hemmagjord.

Ha en härlig valborg.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

5 Comments

  1. Det låter verkligen som en paj helt i min smak! Just det där knäckiga brukar bli en bra kombination.

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *