Rhodos Guide Detta Får Du Inte Missa

När jag reser älskar jag att göra research innan och hitta dom där små pärlorna som man inte får missa.

Vad får man inte missa om man åker till Rhodos då?

Nummer ett och allra bäst tyckte vi att vår utflykt till Lindos var, här skulle jag bo om jag skulle åka till Rhodos igen.

LINDOS

Denna lilla by fylld med vita hus, små mysiga gränder, klarblått vatten och mysiga tavernor.

Ett av Lindos och Rhodos största turistmål är Akropolis, ett antikt tempel som ligger på en klippa 116 meter ovanför Lindos.

Du kan vandra upp eller rida på en åsna (rekommenderas inte varma dagar då det är synd om djuren, men det var inte så varmt när vi var där så vi red på varsin åsna och det var magisk utsikt).

I och kring Lindos finns det dessutom flera fantastiska stränder, däribland Lindos Main Beach som är byns huvudstrand, St Paul’s Bay, som är hjärtformad och känd som en populär destination för kärlekspar, samt Vlicha Beach och Pallas Beach.

Alldeles klarblått vatten och sandstränder.

Både lilla O och jag blev stormförälskade i denna lilla grekiska by.

FALIRAKI

I Faliraki kan du koppla av vid havet på dagen,här sägs att en av Rhodos vackraste stränder ligger, jag tyckte dock att stränderna var charmigare i Lindos.

På kvällen kan du roa dig ordentligt då det finns en uppsjö av restauranger, barer, klubbar och diskotek.

Fishspa i Faliraki.

Lilla O tyckte att shoppingen var toppen här, så vi åkte in till Faliraki för att shoppa och äta.

Vill du ha riktigt grekisk, hemlagad mat ska du bege dig till det familjeägda Manolis Taverna som ligger nära korsningen vid Ermou Street och Pigon Kallitheas Avenue, missa inte den.

BOENDE PÅ RHODOS

Vi bodde på Elysium Resort & Spa som jag verkligen kan rekommendera, med bästa läge mitt på stranden, fantastisk mat och ett riktigt lyxigt spa, här skulle jag gärna bo igen och bor du inte här rekommenderar jag ett besök för en riktigt god måltid.

Bredvid vårt hotel låg Alila som såg ut att vara ännu snäppet vassare, där skulle jag också kunna tänka mig att bo, men allra helst i Lindos på Lindos Village Resort & Spa.

Har ni några Rhodos tips att dela med er av?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *