En riktigt god dessert är väl det bästa avslutet på en perfekt middag så nu ska ni få receptet på en galet god dessert.
Receptet innehåller Oat for whipping från Aito, jag älskar alla Aitos produkter som innehåller havre som ger både en godare smak och för att det är näringsrikt.
Lägg därtill att produktionen av växtbaserade livsmedel förbrukar mindre vatten och energi.
TIRAMISU MED BJÖRNBÄR OCH LAKRITS
DU BEHÖVER :
(till 6-8 personer):
Whipping cream:
– 2 st äggulor
– 0,5 dl strösocker
– En halv citron, både skalet och saften
– 250 ml Aito oat for whipping
Rårörda björnbär:
– 250 g björnbär
– 0,5 dl strösocker
– 0,5 tsk lakritsgranulat
– En halv citron, både saften och skalet
– 6 skorpor/kex (gärna savoirdikex)
– 1 citron, både skalet och saften
– 2 tsk strösocker
– 0,5 tsk lakritsgranulat gillar du lakrits som jag gör så kan du gärna ta lite mer
SÅHÄR GÖR DU:
1. Vispa äggulor och socker krämigt och poröst. Tillsätt citronsaft och citronskal, vispa i ytterligare 3 minuter.
2. Vispa upp Aito oat for whipping i en separat bunke. Blanda ner grädden i den uppvispade äggblandningen.
3. Blanda björnbär, socker, lakritsgranulat, citronsaft och citronskal.
4. Blanda citronsaft, rivet citronskal, lakritsgranulat och socker i en liten skål.
5. Lägg rårörda björnbär i botten av de burkar/glas du ska använda till servering. Fyll på med whipping cream. Doppa kexen i citron- och lakritsblandningen och tryck ner i krämen.
6. Fyll på med mer björnbär och avsluta med whipping cream. Toppa med ett björnbär och mynta och ställ in din färdiga tiramisu i kylen.
Färdig att avnjutas, kan lova att vi slickade skålarna.
Kram Diana
Oj, så gott det såg ut. Får se om man kan hitta liknande produkter här i affären.
Kram Carin
Den var ju SÅå god! Kram
Men åh så gott! Tiramisu är min favorit.
Åh det låter smaskigt får testas tack 🙂 fin tisdag kram
Oj björnbar och lakrits låter som en … exotisk kombination 😀
Men gud så gott, gillar också Aitos produkter, gillar havresmaken kram
Tiramisu är ju så gott, och det här med björnbär och lakrits låter ju spännande!
Kram!