Sommarplaner Och Sverigetips i Sommar

Detta märkliga år är det inte lätt att planera sin semester då man ju från dag till dag inte vet vad man får göra…

Just nu skulle jag ju varit i Rimini tillsammans med en väninna och legat på stranden med en paraplydrink , solhatt och solglasögon men som tur är så är ju Sverige alldeles magiskt vackert nu och jag ser fram emot en svensk sommar för första gången på länge.

Jag ska utforska varenda liten vrå av Stockholm/Mälardalen och även besöka vissa favoriter och så blir det en tur till Västkusten och ett ställe jag har velat åka till länge nämligen Tanum Strand.

Tanum Strand har allt som jag vill ha på min semester och lite till…spa, beach, after beach, god mat, familjeaktiviteter, äventyrs/familjebad och fantastisk miljö.

Har ni varit i Grebbestad får ni gärna ge mig era bästa tips.

Sen vill jag gärna spendera minst ett dygn på Yasuragi tillsammans med min minsta son på Yasuragi Kids för på sommaren får man under begränsad tid ta med sig barn och det är en fantastisk upplevelse som jag varmt rekommenderar.

Här får man frossa i sushi, bada hur mycket man vill, utmana sin mamma på en och annan match i sumobrottning, pyssla,

få en härlig massage eller varför inte sticka ner fötterna i fiskspa´t.

Efter allt det roliga kan jag lova att man sover gott i dom sköna japanska sängarna med utsikt över trädtopparna.

Vad vill jag mer göra i sommar, jo jag vill hyra en stuga och ta med familjen till underbara Marholmen, här har jag bara varit på hösten och vintern med väninnor och att få uppleva några härliga sommardagar här med familjen skulle jag gärna göra.

Här är maten fantastisk, sängarna så sköna att du aldrig vill stiga upp, ett fantastiskt spa, magisk miljö och mat för en gourmand.

Efter det styr jag bilen vidare mot Hotell Havsbaden där jag heller inte har varit på sommaren, misstänker att det är alldeles magiskt.

Vem skulle inte vilja ligga i den här poolen en varm sommardag, detta ställe gillas av hela familjen, lyxigt, fantastisk service, god mat, spa och sköna sängar.

Minst ett besök här i sommar är ett måste.

En och annan utflykt med Strömma kommer det bli, bästa båtarna som tar dig precis vart du vill i Stockholms Skärgård.

Med Cinderalla ll får man en härlig båtutflykt till Sandhamn.

Och att komma till Sandhamn är minst lika bra som att åka till Mallis, en aperol i poolen är inte alls dumt, sen kan du vandra ner till Trouville och kasta dig i havet. är sugen på en övernattning på Seglahotellet här.

En tur med Strömma till Fjäderholmarna är också ett måste.

Sen finns det ju en hel del andra skärgårdsöar jag gärna vill upptäcka.

Waxholm är ett måste också förstås, här hade jag och maken nog sommarens roligaste weekend förra året…

då vi övernattade på Kastellet och satt och drack cava tills natten blev sen, så mysigt det gör jag gärna om.

På min önskelista står att boka in en övernattning på Villa Lovik, som ser helt magiskt ut, pool med magisk utsikt, rogivande miljö, eget bageri, spa, ja ni hör ju att jag måste dit.

Jag vill förstås också besöka Ellery Beach House som öppnar i augusti, som Puro Beach fast bättre, dit ska jag nog ta med maken för poolhäng, paraplydrinkar, god mat och spa.

Vad har ni för sommarplaner?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

19 Comments

 1. Tanumstrand är jag sugen på och även havsbaden och marholmen kram

 2. Underbara tips ❤️ Några ligger på min ”to do” lista också! Tack för härliga tips och inspiration 😘

 3. Låter ju som en fantastisk sommar ändå!

  Jag älskar tanumstrand SÅ bra! Många tips på min blogg. Grebbestad är mysigt 🙂

  Kramar

 4. Det finns mycket fint att se och besöka i Sverige och vi lär behöva hålla oss hemma. Hittills har vi bara bokat in Parga men det lär avbokas inom kort. Jag hoppas på fint väder för våra stränder är fantastiska!

  Kram

 5. Tänk så mycket det finns att utforska precis utanför husknuten. Det ska bli roligt att följa med dig på de utflykter du än väljer. Trevlig Lördag <3

 6. Vi har ju hyrt stuga på Gotland, men vi vet inte hur vi ska ställa oss till själva båtresan, så vi får se vad folkhälsomyndigheten säger framöver om resor =D. SÅ många härliga bilder

 7. Åh, vilka fina tips är sugen på tanum strand, Marholmen och havsbaden kram ❤️

 8. Åhh tips är verkligen något som gladerliges tas emot just nu! Det är så himla oklart med framtiden överhuvudtaget just nu <3 KRAM

 9. Tack för alla fina tips! Undrar om alla ställen i Mälardalen kommer bli helt uppbokade av upplevelsesugna Stockholmare eller hur det blir 😀. Siggesta gård så jättefint ut, uppskattar unikt boende och aktiviteter runt knuten. Jag känner själv en stark längtan efter enkelhet, så vår semester blir hemma och mycket fixande. Så har vi vår golf och våra MTB cyklar – vi behöver nog inte åka längre än 7-8 mil och har massa ställen att utforska. Blir nog många hashtaggar #hemestertips i år 😀 kram!

  • Det låter fantastiskt 🙂 samma här ska bli mysigt att utforska allt fint som finns i närheten kram

 10. Så härliga ställen Diana! Vi hoppas ju så klart att vi kan få vara på Gotland även denna sommar men om det inte blir så, då får det bli några av alternativen du skriver om. Ha en fin uppstart på den nya veckan. Kram Tina

 11. Ja man får vara runt i sin närhet o göra det bästa av det ..vi kommer åka runt till Österlen mm, DÅ FÅR VI SE I BILDER 🙂 kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *