Tips På Fårö

Ca 5,5 mil från Visby ligger Sveriges 8:e största ö med bara ca 500 bofasta invånare, men på sommaren ja då finns det nog en invånare på varenda liten kvadratmeter och jag kan förstå varför, herregud så charmigt ställe.

Vi begav oss dit en solig söndag i juli, det tog ca 1 timme att köra från Visby och kön till färjan var lång men det gick smidigt ändå plus att det fanns glasstopp medans vi väntade.

Färjan tar 10 minuter och är gratis, på sommaren går den var 10:e minut men under lågsäsong var 30:e minut,ställ er i den högra kön, inte i förturskön den är till för året runt boende.

Första anhalt på denna magiska ö var en av Sveriges bästa stränder – Sudersand, som utomlands fast bättre,  med aktiviteter som SUP, trampbåt och yoga följt av after beach-häng på strandhaket SuderSannas Grill & Bar.

Vi var hungriga så vi började med en burgare och iskall öl/cider sen var vi redo för sol och bad.

Vilket vatten, som att vara på Mallorca fast ännu bättre, älskade denna strand och atmosfären med after beach och massa aktiviteter och saker som händer runt omkring men gotlänningarna ville visa oss en liten  pärla och vi var inte sena att hänga på.

Vi åkte vidare till en charmig liten strand genom kohagar och ängar och kom till Norsta Auren, här behövde inte trängas och det var magiskt så vackert, på vägen dit stannade vi till vid Sylwis Döttrar  som anses vara ett av Sveriges bästa bullbagerier (jag är benägen att hålla med) och även finns omnämd i White Guide och köpte med oss nybakade kardemummabullar som vi njöt av tillsammans med cava på stranden, herregud så gott, tur att det ligger så långt bort annars hade jag hängt på låset varje dag för en bulle…

Jag måste erkänna att jag blev lite förälskad i Fårö, hit måste jag snart igen.

Sjön suger vet ni ju så hungriga var vi och våra vänner tog oss till Pojjo som bjöd på möra rotisserie-grillade kycklingar, trevligt sällskap och rose gjorde kvällen perfekt.

Jag insåg att det var dags för solnedgång och undrade om vi inte kunde solnedgången vid Raukarna, sagt och gjort det blev gasen i botten och vi hann precis till Digerhuvud naturreservat som är ett av Sveriges största raukområde.

Kan ha varit en av sommarens vackraste solnedgångar, magiskt vilken kväll.

Det finns förstås en hel del annat  som jag vill göra nästa gång som rida på islandshästar, bo i Bergmansviten, besöka Kutens creperie och Bergmancentret.

Har ni varit på Fårö och har några bra tips?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

7 Comments

  1. Enda gången jag har varit på Gotland så åkte vi faktiskt över till Fårö, men det var tidigt i juni, så inga bad blev det. Minns den fina kyrkan och Ingmar Bergmans grav som vi var till.
    Vilka fina bilder, och en magisk solnedgång, wow!
    Kram

  2. Vilka bilder, wow aldrig varit där men vill absolut dit efter att ha sett detta kram Anna

  3. Yes där har jag varit 2-3 ggr underbart mysigt där …finns ett mysigt fik där maffen som vi gärna besöker 🙂 härliga bilder kram fina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *