Fars dag i söndags och det firades med en god middag och dessert förstås.
Vad sägs om blåbärspaj/smulpaj med vit choklad?
BLÅBÄRSPAJ / SMULPAJ MED VIT CHOKLAD
Smultäcket
3½ dl vetemjöl
125 g smör
1 dl strösocker
125 g smör
1 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk ljus sirap
500 g blåbär eller valfria bär
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 msk potatismjöl
50 g grovt riven vitchoklad
Lägg alla ingredienserna till smultäcket i en bunke och smula samman allt till en smulig massa.
Lägg bären i en ugnsfast form och blanda dem med socker och potatismjöl. Strö över chokladen och sedan smuldegen.
Ställ in formen i 200 grader varm ugn ca en halvtimme. Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
Har ni nån favoritpaj?
Kram Diana
Min egen äppelpaj som jag gör några gånger varje höst. Den serveras med vaniljsås som lyxats till med vispad grädde…
Kram
Mums, så gott! Kram
Men åh så gott det såg ut.
Måste testa att göra den. ☺️
Här hemma är favoriten äpplepaj med vaniljsås och vi äter det nog alldeles för ofta.
Å mummmmma vad gott!!
I kväll blir det nog något smarrigt;)
KRAM!
Låter otroligt gott med vit choklad till. Kram.
Ojjj va gott
Wow, det här lät som en paj jag ska göra till min sambo!! Hans (och min) favorit just nu är en paj med hallon, aprikoser och mandelmassa, men denna känns som en stark kandidat till pajtoppen haha… 😉 Kram snygging!
Mums vad gott det lät. Kram Pernilla