När vi var på Fjäderholmarna fick vi ett otroligt gott bröd som jag absolut var tvungen att baka, men jag gjorde om receptet lite grann och det blev vansinnigt gott.
Rekommenderar att dubbla receptet då limpan tar slut i ett nafs.
1 limpa (går bra att dubbla receptet)
- 385 g Rågsikt
- 1 msk malda Brödkryddor
- ½ msk Salt
- 2 tsk Bikarbonat
- 4 dl Fil
- ½ dl Brödsirap eller mörk sirap
Gör så här
- Rör ihop de torra ingredienserna
- Tillsätt sirap och fil
- Rör till en jämn smet
- Häll i en bakplåtsklädd (eller smord) limpform som rymmer 1½ l
- Ställ in i nedre delen i en kall ugn
- Starta ugnen på 175°
- Låt stå 1 timme från att du startar ugnen
- Tag ut ur ugnen och tag brödet ur formen
- Låt svalna på galler
Ha en härlig fredag!
Kram Diana
Åh vad gott! Måste baka detta! Kram
Så gott det verkar. Kram.
Brödet var så gott ju!!!! Måste baka det jag med! Ikväll åker vi hem! Testar ringer dig idag el imorgon! Börjar jobba imorgon igen! Miss U puss
Du, vilka härliga recept du bjuder på. Mums! Äter ju dock inte så mycket bröd nu för min mage men jag njuter av att se bilder. Kram raring från Mia
http://happyvardag.se/2015/07/30/att-behalla-torsten/
Men oj så gott! Jag älskar sirapslimpa, det var en av de ätbara saker jag längtade mest efter när jag bodde i USA.
Hoppas det går bra med söta lilla valpen.
Kram
Ingela
Nybakat bröd är farligt gott 🙂
Kram
Åhh vad gott!! Det måste jag baka. Kram
mmmm älskar nybakat, det är då bröd är som allra bäst. kram anette