Fjäderholmarnas goda sirapslimpa

När vi var på Fjäderholmarna fick vi ett otroligt gott bröd som jag absolut var tvungen att baka, men jag gjorde om receptet lite grann och det  blev vansinnigt gott.

Rekommenderar att dubbla receptet då limpan tar slut i ett nafs.

IMG_7297

1 limpa (går bra att dubbla receptet)

  • 385 g Rågsikt
  • 1 msk malda Brödkryddor
  • ½ msk Salt
  • 2 tsk Bikarbonat
  • 4 dl Fil
  • ½ dl Brödsirap eller mörk sirap

Gör så här

  • Rör ihop de torra ingredienserna
  • Tillsätt sirap och fil
  • Rör till en jämn smet
  • Häll i en bakplåtsklädd (eller smord) limpform som rymmer 1½ l
  • Ställ in i nedre delen i en kall ugn
  • Starta ugnen på 175°
  • Låt stå 1 timme från att du startar ugnen
  • Tag ut ur ugnen och tag brödet ur formen
  • Låt svalna på galler

IMG_7298

 

Ha en härlig fredag!

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

8 Comments

  1. Brödet var så gott ju!!!! Måste baka det jag med! Ikväll åker vi hem! Testar ringer dig idag el imorgon! Börjar jobba imorgon igen! Miss U puss

  2. Men oj så gott! Jag älskar sirapslimpa, det var en av de ätbara saker jag längtade mest efter när jag bodde i USA.
    Hoppas det går bra med söta lilla valpen.
    Kram
    Ingela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *