Söndagen startas på bästa sätt, med hembakade frukostfrallor, mums.
FRUKOSTFRALLOR
12 st
8 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
1 ägg
5 dl vatten
Till pensling:
1 ägg
sesamfrön eller solrosfrön
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål, gör en grop i mitten och ha i ägget och cirka hälften av vattnet. Börja arbeta in mjölet, lite i taget. Tillsätt mer vatten efterhand tills du får en smidig deg.
- Häll upp degen på väl mjölat bakbord och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla till runda och jämna bollar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills bröden fått fin färg. Servera frallorna nybakade
Ha en härlig söndag!
Kram Diana
Go’morron Diana! Bästa starten men färska frallor. Ha en fin söndag. Kram Anna
Så gott
Vilket bra recept! Det gör jag en minnesanteckning om 😀
Trevlig söndag!
Mums! Min frukostmacka är kavring med prästost och engelsk apelsinmarmelad!
Kram Jenny
Åh va gott det ser ut & lätt bakat 🙂 här blir det gröt 🙂 kram å ha en fin söndag fina du
Vilken god start på dagen! Kram
Mums vad gott 🙂 strax dags för hotell frukost! Kramar
Supergott att börja söndagen med nybakat.
Kram Mamma C
Perfekt recept på frukostbullar som inte behöver jäsa. Dessa skall jag testa! Kram Camilla
Men åh vad gott, finns det något godare än hembakt bröd.
Fin kväll till dig
Kram Pia
Såg dme imorse opch tänkte, grrrr…varför bor jag inte nära den där tjejen. Mums! Kram Mia
http://happyvardag.se/2016/01/17/antligen-sondag/
Mums…älskar nybakat. Kram Anette
Åh vad gott. Tack för recept!
Kram