Frukostfrallor

Söndagen startas på bästa sätt, med hembakade frukostfrallor, mums.

FRUKOSTFRALLOR

12 st

8 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

1 tsk salt

3 tsk bakpulver

1 ägg

5 dl vatten

Till pensling:

1 ägg

sesamfrön eller solrosfrön

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål, gör en grop i mitten och ha i ägget och cirka hälften av vattnet. Börja arbeta in mjölet, lite i taget. Tillsätt mer vatten efterhand tills du får en smidig deg.
  2. Häll upp degen på väl mjölat bakbord och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla till runda och jämna bollar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills bröden fått fin färg. Servera frallorna nybakade

Ha en härlig söndag!

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

13 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *