Korvcrepes med grillad korv och majscreme

Finns det något tråkigare än den där vardagsmaten, som ska gå snabbt och lätt men ändå vara gott….

Ända sen jag var liten har jag älskat korv i alla dess former och som tur är gör resten av familjen det också.

Ni vet det där med barn och grönsaker brukar jag funka sådär men nu har Lithells kommit ut med en grillkorv med morot så den testade vi och gjorde korvcrepes, supergott!

Lithells korvar är min favorit, hög kötthalt och svenskt kött, med en touch av morot som gav korven ännu bättre smak.

KORVCREPES MED GRILLAD KORV OCH MAJSCREME

8 st barnens grillkorv från Lithells eller Lithells vanliga korvar

8 st salladsblad

Bovetepannkakor:

2 ägg

1,25 dl bovetemjöl

3dl mjölk

Majscreme:

200 g majs

2dl creme fraiche

Lättvispa äggen med 1 dl mjölk. Vispa ner mjölet till en jämn smet och vispa därefter ner resterande mjölk. Smaka av med salt. Låt gärna bovetesmeten stå och svälla ca 30 minuter.

Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Smöra den lite lätt och häll ner ett tunt lager bovetesmet. Stek i ett par minuter på varje sida till fin färg.Lägg ner creme fraichen i en kastrull och koka upp. Häll ner majsen och låt den sedan koka ca 5 minuter. Smaka av med salt.Grilla korvarna på medelhög temperatur till fin färg.5.Lägg ut bovetepannkakorna och lägg på sallad, korv och majscreme. Rulla ihop och servera

Här hittar ni massa härliga recept och nu inspiration: Lithells

Hur äter ni helst en korv, som den är eller låter ni fantasin flöda?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

8 Comments

  1. Jag äter sällan korv men när det blir så väljer jag en med hög kötthalt. ”Per i Viken” har väldigt fin korv men förvisso dyrare. Den äts som den är med goda tillbehör!

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *