Nu är det dags att öppna karamellverkstaden i köket och påbörja operation julgodis.
Lilla O är hemma och är sjuk men såpass frisk att nu tycker han att det är dags att göra massa julgodis.
Vi började med:
VANILJKOLA MED HAVSSALT
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
flingsalt
1 msk smör
- Lägg ett bakplåtspapper i en form, cirka 15 × 20 centimeter. Pensla det med oljan.
- Blanda grädde, socker och sirap i en vid gryta. Koka upp under omrörning. Sätt i hushållstermometer och koka kolamassan utan lock tills termometer visar 120-125 grader. Rör om då och då.
- Ta grytan från värmen. Blanda i smör. Häll kolasmeten i formen. Strö över lite flingsalt. Skär eller klipp kolan i bitar innan den kallnat. Förvara svalt i burk med lock.
Idag blir det lakritsknäck och ischoklad.
Gör ni eget julgodis?
Och vilken är er favorit?
Kram Diana
Vi gör alltid eget godis och mina favoriter är marsipanen. Fast i år vet jag faktiskt inte om vi gör den… Ischoklad och lite annat blir det dock.
Kram och lycka till med tillverkningen!
Eftersom jag har stora barn så blir det inget eget julgodis. Men de där koljorna kan jag nog tänka mig.
Kram och ha en härlig onsdag.
Mums 🙂 Fudge i olika smaker och lakritskola är mina favoriter.
Kram!
Ååå vad det ser gott ut! Mozartkulor, Bountybollar, rocky road mm
Mums , godis är gott.
Kram mamma c
mm,, gott.. lär göra
Mums vad gott! Tryfflar älskar jag! kran
Åh mums! Det ska jag testa