Den här veckan gick galet snabbt, skönt med fredag och en helg med bara vara.
Lagade en riktigt god purolöksoppa häromdagen med syrad grädde, tänk att något så enkelt kan vara så gott.
Den syrade grädden lyfter fram smaken så bra.
POTATIS OCH PURJOLÖKSOPPA
500 gram gärna mjölig potatis
1 purjolök
1 msk smör
3 dl grönsaksbuljong
5 dl syrad grädde
salt och peppar efter smak och tycke
Gör så här:
- Skala potatisen och ansa purjolöken.
- Skär potatis och purjolök i bitar.
- Fräs purjolöken i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt potatis och buljong.
- Låt koka på medelvärme ca 10 min.
- Mixa potatis och purjolök.
- Häll i syrad grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Ha en härlig fredag!
Kram Diana
Syrad grädde lyfter verkligen smakerna och är så användbart i matlagning!
Kram
Mums så gott, men syrad grädde vet jag inte om jag sett här.
Kram Carin
Mums , tack för tips kram
Ser gott ut! Ser att du var i Tällberg, väldigt fint där tycker jag med. Man behöver detta lugn i bland. Kram kram Pernilla