Hotel Riverton Göteborgs Lyxigaste Hotell

Finns det något bättre än när man kliver innanför dörrarna på ett hotell och känner att här vill jag inte checka ut på bra länge…

Hotel Riverton i Göteborg är just ett sånt ställe.

Här möts du av en elegant reception och hotellets mysiga lobbybar – The Livingroom.

Hotel Riverton ägs och drivs sedan 1991 av Lotta och Magnus Hedlund och har ett centralt och unikt läge vid Göteborgs hamninlopp.

2019/2020 har man gjort en stor omfattande renovering med uppgradering av samtliga ytor samt att man byggt till hotellet med 1500 m2.  Hotel Riverton har 210 rum därav snart 5 stycken Penthouse sviter klara, vi fick tjuvkika på dessa och vi kan vä säga som så att jag vill snart tillbaka och checka in i dessa ljuvliga rum med magisk utsikt.

Lina och jag hade en härlig tjejweekend där för ett tag sen och jag kan lova att vi gick inte utanför dörrarna på 24 timmar, allt man behöver och lite till finns här som ett fantastiskt spa, en rooftopbar med magiska drinkar och mat för en gourmand, lyxiga rum med  Duxsängar för en prinsessa och sådär härligt prassliga lakan i egyptisk bomull och lyxiga produkter på rummet från Rituals.

Jag varnar er har du krypit ner i sängen vill du aldrig någonsin kliva upp…

Vi slängde in våra väskor på rummet, hoppade i bikini och badrock och begav oss ner till nya spa avdelningen Serenity Spa.

 Här finns en uppvärmd inomhuspool, aromterapi-, ång- och torr bastu och en   Spa Lounge.

Serenity Spa erbjuder tre olika bastus: aromaterapi-, hamam och torrbastu, vansinnigt snygg designad pool med ett marmorvalv och ljuvliga 38 c varm.

Vi njöt i flera timmar på spaavdelningen och delade på en flaska champagne ,

lagom avslappnade var det dags att ta hissen upp till 12:e våningenpå View Skybar för goda drinkar och en 3 rätters middag mer om den kan ni läsa i mitt tidigare inlägg här.

Ett tips är att tajma in solnedgången här samtidigt som du tar en drink före maten, magiskt.

Mätta och belåtna var det skönt att krypa ner i den härliga sängen och tro det eller ej, jag var hungrig igen när jag vaknade upp och som tur var väntade en stor härlig frukost på  nyrenoverade restaurang, Restaurant ONE med utsikt över göteborgs hamninlopp, en perfekt start på dagen om du frågar mig.

Här fanns både varma och kalla rätter, fräscha och färgglada frukt- och grönsaks shots och mängder med juicer att välja på , nybakat bröd, scrambled eggs, bacon och allt du kan tänkas vilja ha.

Efter frukosten passade vi på att njuta in i det sista på Serenity spa.

Pigga och utvilade checkade vi ut efter 24 härliga timmar på Riverton, Göteborg hann vi inte se så mycket av men det får vi ta nästa gång för vem vill lämna detta underbara hotell….inte vi ivarje fall.

Riverton jag kommer snart tillbaka.

Är du sugen på att bo här såg jag att Secret Escapes hade en riktigt bra kampanj nu där man kan bo över för 995:-.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

16 Comments

  1. Spa avdelningen ser härlig ut.
    Gillar däremot inte all ”päls fluff” på sängen. Känns inte som om det är ”tvättbart” mellan varje gäst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *